Uniós támogatású ifjúsági projektekről lesz workshop Debrecenben

Helyi hírek

Játszóterek felújítása, filmklub szervezése, napkollektorépítés… Sokszor ennyi is elég ahhoz, hogy a környezetünket jobbá tegyük, a helyi közösséget pedig összekovácsoljuk. Az uniós Európai Szolidaritási Testület program ehhez nyújt támogatást, a pályázással kapcsolatban pedig Debrecenben is segítséget kaphatnak az érdeklődők.

18-30 éves fiatalokat, civil szervezeteket és ifjúsági területen tevékenykedőket várnak a Tempus Közalapítvány által szervezett műhelymunkára. A rendezvényen megismerkedhetnek az Európai Szolidaritási Testülettel, amely többek között abban nyújt segítséget, hogy a fiatalok megoldásokat keressenek különböző hazai társadalmi kihívásokra. Olyan hétköznapi témákról van szó, amelyek sokakat érintenek, az előrelépéshez pedig sokszor csak egy jó ötletre és anyagi forrásra van szükség.

Az Európai Szolidaritási Testület támogatásával korábban már voltak például, akik közösségi programhelyszínt építettek, mások ifjúsági magazint indítottak, egy csapat fiatal pedig hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett tábort.

Az ilyen típusú, ún. szolidaritási projektek megvalósításához néhány fiatal (minimum öt fő) összefogására és egy befogadó szervezetre (alapítvány, egyesület) van szükség.
A pályázáshoz és a konkrét ötletek kidolgozásához adnak segítséget Debrecenben a program hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány munkatársai. A részvétel ingyenes, de regisztrációköteles.


Helyszín:  Debreceni Ifjúsági Ház (4025 Debrecen, Simonffy utca 21.)
Időpont: 2019.11.07. 9:30-16:00

Részeletek és jelentkezés:
https://tka.hu/rendezveny/12516/otletbol-valtozas-muhelymunka-hazai-ifjusagi-kezdemenyezesek-tamogatasara-debrecenben

Facebook esemény