Új mediterrán üdülőhelyre indul jövőre repülőjárat Debrecenből

Helyi hírek

Ciprus, Málta, Mallorca, Barcelona és Tel-Aviv mellett jövő nyáron a görögországi Kefalonia szigetére is repülhetünk charterjárattal Debrecenből.

A Wizz Air új járatai június közepétől heti rendszerességgel, szombat délelőtti indulással közlekednek majd – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Komora Zoltán, az Ibusz Utazási Iroda vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: nagy öröm újra Debrecenben lenni, 2004-ben ugyanis egy hasonló eseményen jelentették be azt, hogy az IBUSZ a városból elindítja az első charter járatát – akkor Törökországba repülhettek a nyaralni vágyók. A járatszám azóta egyre csak sűrűsödik, heti egyről több esetben heti négyre nőtt a szám. Mint megtudhattuk, 117 éves lett idén az IBUSZ, amely 21 milliárdos évi árbevételű cégnek számít: tevékenységük négy ágból tevődik össze: utaztatás, menetjegyüzletág, pénzügyi üzletág, emellett vámtevékenységgel is foglalkoznak. 340 munkavállalóval dolgoznak, országos lefedettséggel. Az irodahálózat zászlóshajója a debreceni, emelte ki a vezérigazgató-helyettes.

Kefaloniára négy éve már indulnak járatok Budapestről, jövő évtől pedig Debrecenből is elérhetővé válik, a fővárosból induló gépek 99,7 százalékos töltöttségűek voltak. Piackutatást végeztek, hogy megtudják, Debrecenben milyen desztinációra van igény. Nyugodt, természetközeli nyaralást lehet itt eltölteni, a strandok pedig gyönyörűek, különösen a Myrtos beach.

Komora azt is kifejtette, két bázis lesz a szigeten, az egyik Lassi lesz, itt apartmanok és luxusszállodák is elérhetők. A buszos utaztatást is folytatják, azzal is megközelíthető lesz a sziget, a másik város pedig Scala, a repülővel érkezőknek mindkét város foglalható lesz. Debrecenből sokkal kényelmesebben repülhetnek az utasok, mint Budapestről.

Vajda János, a repülőteret üzemeltető cég ügyvezetője kiemelte, a statisztikák alapján egyre nagyobb az utazókedv, 15 százalékkal nőtt az utazók száma a tavalyi évhez viszonyítva, sikeres charterszezonon van túl a légikikötő. Kelet-Magyarország legnagyobb forgalmú repülőtere a debreceni, ehhez mérten igyekeznek az igényeket is kielégíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.