Megújult a gyepmesteri telep Debrecenben

Helyi hírek

Korszerű körülmények között láthatják el a gazdátlan ebeket mostantól a Debreceni Közterület Felügyelet gyepmesteri telepén. Széles Diána alpolgármester a korszerűsítés kapcsán 2019. október 10-én bejelentette: a város ötmillió forintos pályázati alapot hoz létre az állatvédő civil szervezetek számára.

Idén nyáron kezdődött el 12,5 millió forintos önkormányzati forrásból a Debreceni Közterület Felügyelet bánki gyepmesteri telepének felújítása. A kennelek aljáról az aszfalt burkolatot felverték és a teljes, 160 négyzetméteren 5-10 centiméter vastag saválló beton aljzatot alakítottak ki, amely higiéniai szempontból a legmegfelelőbb a kutyák számára. Az aljzat mellett a kenneleket felülről lefedték, oldallemezeket is telepítettek, hogy a kutyák ne tudjanak átharapni a mellettük lévő kennelbe. A hátsó oldalon is lezárták a kenneleket annak érdekében, hogy az esőtől, hótól és széltől megóvják az állatokat. Ezt a borítást úgy helyezték el, hogy a nyári időszakban könnyen levehető legyen, így segítség meleg időben a kennelek átszellőztetését.

Az önkormányzati forrás lehetőséget adott még arra, hogy 6 db hőszigetelt kutyaházat rendeljen a közterület felügyelet, valamint felújítsák a kerítést és kutyakifutót alakítsanak ki.

– Debrecen gondoskodó városként nagy figyelmet fordít az állatok védelmére, ezért 5 millió forintos pályázati alapot hozunk létre a debreceni állatvédő civil szervezetek számára, hogy támogassuk munkájukat – jelentette be Széles Diána alpolgármester.

A gyepmester telep bejárásán részt vevő civil egyesületek képviselői azt mondták: az a céljuk, hogy minél kevesebb eb kóboroljon gazdátlanul a debreceni utcákon, ezért fognak a jövőben dolgozni.

– A teljes összeget ivartalanításra fordítjuk, amely főleg kertségekben jelenthet megoldást a problémára. Az fontos, hogy a kutya tulajdonosának vállalni kell, hogy az állatot az állatvédelmi törvénynek megfelelően tartja, gondozza! – nyilatkozták az állatvédők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.