Megújult a Sinai Miklós utcai játszótér

Helyi hírek

Elkészült a Sinai Miklós utcai játszótér felújítása, amelyet birtokba vehetnek a környékben élő családok – jelentette be Barcsa Lajos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. A beruházás része a vénkerti Zöld város programnak, amelynek célja a lakótelep parkjainak, játszótereinek, sportpályáinak korszerűsítése.

A Zöld város program összesen 26.357 négyzetmétert érint a Vénkertben, ahol fát ültetünk, valamint cserjetelepítések, évelőágyak kialakítása és gyepfelújítás valósul meg. A beteg fák kezelésére is sor kerül. Parki sétányokat alakítunk ki a kitaposások nyomvonalán és járdákat újítunk fel. Az élhetőbb környezet érdekében parki berendezések, új padok, szemetesek, kerékpártárolók elhelyezésére is sor kerül. Játszótereket és sportpályákat korszerűsítünk, kondiparkot és KRESZ-pályát alakítunk ki. Ezen kívül a közvilágítás megújításával és térfigyelő kamerák telepítésével célunk a közbiztonság növelése.

A beruházás részeként elkészült a Sinai Miklós utcai játszótér felújítása. A régi játszóteret (360 m2) elkorhadt farönkök vették körbe és benne 2 csúszdás vár, egy madárfészek hinta, továbbá egy mérleghinta volt. A régi játékokat megtartottuk, felújítottuk, a balesetveszélyes rönköket elbontottuk.

Az új játszótér 120 négyzetméterrel nagyobb lett, 484 m2 –re bővült, melyet egy 120 cm magas kerítéssel kerítettünk körbe. A bejáratnál akadálymentes felületet alakítottunk ki, hogy az babakocsival is könnyen megközelíthető legyen. Az újonnan telepített játékok a meglévőkhöz hasonlóan Proludic típusúak, beszerzésük és telepítésük 4 millió forintba került.

Játszóeszközök:

  • két üléses hinta
  • gyrospeed forgó játék
  • basic junior mászóka
  • Lulu, a békás rugós játék

Ezen kívül a térkőburkolaton egy 4,25 m átmérőjű, gumi szegéllyel ellátott homokozó is helyet kapott. A kritikus esésmagasság (1,6 m) miatt, a hinta és a forgó játék alatt gumiburkolatot helyeztünk el, míg a többi eszköz körül 30 cm mély folyami homokburkolat került.

További játszóterek és sportpályák a Vénkertben:

Domokos Lajos utcai park: a terület déli részének fejlesztése a beruházás célja. Itt a meglévő két játszótér felújítását végzik el, a sportpályát többfunkciós öntött gumi burkolattal látják el és körbe kerítik. Kondipark és pingpongozó tér is helyet kap.

A vénkerti Zöld város program 595.1 millió forint felhasználásával, amelyből 59.723.506 forint az önrész, jövő januárra készül el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.