Szerelemfal is van már Debrecenben

Helyi hírek

Pécs belvárosában található a lakatfal, ahová a szerelmespárok az ország legtávolabbi pontjairól is elzarándokolnak, hogy a lakatoktól rogyadozó kerítésre a több száz másik mellé odazárják a sajátjukat. A modern legenda szerint a lakatolók múlhatatlan szereleme addig tart, amíg az általuk elhelyezett lakat a kerítésen marad.

A lakatfalnak újabban párja is akadt, a debreceni Batthyány utcában lévő kulcsos kapu. Dalnoky Ferenc és felesége kezdeményezésére ládát helyeztek ki a kapu elé, ahova a párok bedobhatják az őket örökre összeláncoló szerelmük kulcsát.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Pécs és Debrecen, 2019. október 2.
A kombóképen a pécsi lakatfal (b) és a debreceni kulcsos kapu 2019. október 2-án. Pécs belvárosában található a lakatfal, ahová a szerelmespárok az ország legtávolabbi pontjairól is elzarándokolnak, hogy a lakatoktól rogyadozó kerítésre a több száz másik mellé odazárják a sajátjukat. A modern legenda szerint a lakatolók múlhatatlan szereleme addig tart, amíg az általuk elhelyezett lakat a kerítésen marad. A lakatfalnak újabban párja is akadt, a debreceni Batthyány utcában lévõ kulcsos kapu. Dalnoky Ferenc és felesége kezdeményezésére ládát helyeztek ki a kapu elé, ahova a párok bedobhatják az õket örökre összeláncoló szerelmük kulcsát.
MTI/Sóki Tamás és Czeglédi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.