Ha iszik, nem bírja megállni, hogy ne vigye el idegenek autóját

Helyi hírek

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki lakóhelyén egy nyitott udvarból vitt el egy személygépkocsit kipróbálásra.

A váncsodi férfi, aki korábban már követett el ugyanilyen bűncselekményt, 2019. február 3-án 18:00 óra körüli időben ittas állapotban volt és Váncsodon gyalogosan haladva észlelte, hogy az egyik ház kapuja nyitva van és az udvaron parkol egy személygépkocsi.

A férfi bement az udvarra és látta, hogy az ott lévő autóban benne van az indítókulcs, ezután a járműbe beült és elhajtott a helyszínről.

Keresztül haladt Váncsodon, majd a települést elhagyva egy vasúti átjáró előtti bekötő úton az autóval elakadt, ezért abból kiszállt és ott hagyta. A gépkocsiban kár nem keletkezett.

A váncsodi férfi gépjármű vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt.