Német mezőgazdaságigép-gyártó nyitott telephelyet Debrecenben

Gazdaság Helyi hírek

Átadták az Amazone új debreceni telephelyét kedden a helyi Határ úti ipari parkban, a beruházás 400 millió forintba került – mondta az átadáson Kovács Tamás, a cégcsoport magyarországi vállalatának ügyvezetője.

Elmondása szerint az Amazonen-Werke Kft. 25 éve van jelen Magyarországon, 2007 óta folytat direkt értékesítést a mezőgazdasági gépek területén. Működésüket növekvő forgalom jellemzi,

évente több mint 300 mezőgazdasági gépet értékesítenek, tavalyi árbevételük 2,5 milliárd forint volt Magyarországon

– ismertette, hozzátéve, hogy 21 dolgozót foglalkoztatnak.

Az ipari park területén egyhektáros területen 1100 négyzetméteres épületegyüttest alakítottak ki, benne 200-200 négyzetméteres szerelőcsarnokkal, illetve alkatrészraktárral, illetve egy 400 négyzetméteres bemutatóközponttal.
Christian Dreyer tulajdonos arról beszélt, hogy cégük 136 éve családi tulajdonban van Németországban, és arra törekednek, hogy a legkorszerűbb gépeket biztosítsák a mezőgazdasági vállalkozóknak, köztük a magyar gazdáknak. Az új debreceni telephelyen továbbképzéseket is szerveznek majd, és biztosítják a gyártók, kereskedők, szaktanácsadók és felhasználók közötti rendszeres eszmecserét

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, a város gazdasági ereje napról napra növekszik, amiben nagy szerepük van a német vállalatoknak

“Minden egyes munkahely fontos számunkra” – tette hozzá a polgármester, aki szerint az egyre erősödő német gazdasági kapcsolatok nagymértékben befolyásolják a város jövőjét.

A polgármester jó stratégiai döntésnek nevezte, hogy az Amazone Debrecenben nyitotta meg telephelyét,

a város ugyanis a legjobb minőségű termőföldek közepén helyezkedik el, ahonnan nemcsak a keleti régiót, de a határon túli térségéket is el tudják látni korszerű mezőgazdasági eszközökkel.

Debrecen továbbra is megfelelő infrastruktúra kialakításával és felkészült szakemberekkel várja a befektetőket – fűzte hozzá Papp László.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.