Megszólalt az önkormányzat a magatehetetlen fiát egyedül nevelő nő ügyében

Helyi hírek

Azt írják, minden segítséget megadnak nekik.

Mint megírtuk, nagy bajba került egy debreceni nő, aki nagybeteg fiát kénytelen egyedül nevelni 45 ezer forintos lakbér és rengeteg költséges gyógyszer mellett.

Az RTL Klub riportjára a debreceni önkormányzat az alábbi közleményt adta ki:

A hölgyet 2017 óta minden lehetséges módon támogatja a debreceni önkormányzat. Lakásfenntartási támogatást kap, gyermeke gyógyszertámogatás vesz igénybe, valamint rendszeresen részesül ételadományban is. Legutóbb például azon a napon vitte kollégánk a meleg ebédet a családnak, mikor híradós stábjuk megérkezett a lakásba.

A híradásban az szerepel, hogy szociális bérlakásba szeretne költözni a család. Hajdu Ferencné jelenleg azért nem szociális bérlakásban él, mert nem ilyenre pályázott. 2017 augusztusában piaci alapú bérlakásra nyújtott be pályázatot és a maximális, 56.160 forintos bérleti díjat vállalta egy Arany János utcai ingatlanban. Később kiderült, hogy ott a szükséges akadálymentesítéshez az egyik szomszéd nem járul hozzá, ezért méltányosságból és egyedi kérelemre egy újabb, a riportban megismert bérlakást bocsátották rendelkezésére, amelynek alapterülete ugyanakkora, albérleti díja azonban 10 ezer forinttal olcsóbb. Ehhez a bérleti díjhoz további 4 ezer forintos lakásfenntartási támogatást biztosít a debreceni önkormányzat, tehát az eredetileg vállalt bérleti díjnál jelenleg 14 ezer forinttal kell kevesebbet fizetnie.

Hajdu Ferencné számára a továbbiakban is minden segítséget megad az önkormányzat és a Debreceni Karitatív Testület, segít neki abban is, hogy ne piaci, hanem szociális alapú bérlakásra jelentkezzen

– közölte Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.