Elkerülheti a büntetőjogi felelősségre vonást a balmazújvárosi autórongáló

Helyi hírek

 Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a gyanúsított ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt indított eljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A gyanúsított volt barátnője kapcsolatot létesített a Hajdúszoboszlón élő sértettel. A balmazújvárosi férfi nehezen viselte a szakítást, ezért 2019. február 14. napján az esti órákban megjelent a sértett hajdúszoboszlói házánál.

A gyanúsított észlelte, hogy a ház előtt áll a sértett személygépkocsija, ezért bosszúból egy helyszínen talált kővel megdobta annak csomagtartóját. A cselekmény következtében a csomagtartó ajtajában 40.000,- Ft, míg az autó hátsó ablaküvegében 48.000,- Ft kár keletkezett, amely nem térült meg.

A gyanúsított cselekményével kisebb kárt okozó rongálás vétségét valósította meg, mely 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A nyomozás során a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő gyanúsított vállalta a sértettnek adandó jóvátételt, mind a gyanúsított, mind pedig a sértett kérte az eljárás felfüggesztését és az ügy közvetítői eljárásra utalását.

Tekintettel arra, hogy az ügy közvetítői eljárásra utalásának törvényi feltételei fennálltak, a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség az eljárást 6 hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Amennyiben a közvetítői eljárás eredménnyel zárul, úgy a járási ügyészség a gyanúsított ellen indult eljárást meg fogja szüntetni.