1,6 millió forintos fizetést kap, de ebben a ciklusban még nem szólalt fel a parlamentben a hajdú-bihari képviselő

Helyi hírek

A Népszava szedte össze, hogy melyek azok a kormánypárti képviselők, akik az előző választás óta még egyszer sem szólaltak fel az Országgyűlésben.

A lap hét olyan kormánypárti politikust talált, aki a tavalyi megválasztása óta egyszer sem szólalt meg az üléseken.

A kormánypárti Bíró Márk a rekorder, aki kilenc éve képviselő, de hűen tartja magát némasági fogadalmához.

Farkas Flórián utoljára öt éve mondott beszédet. A Fidesz alelnöke, az FTC elnöke Kubatov Gábor utoljára a 2010-ben szólalt meg a parlamentben. A költségvetési csalással vádolt Simonka György 2014 óta ül csendben.

A szekszárdi Horváth István, a Hajdú-Bihar megyei listáról bejutott Tiba István, valamint az országos listáról mandátumot szerzett Kerényi János sem szólalt még fel a 2018-as választás óta.

Tiba István, a balmazújvárosi fociklub atyja bruttó 1 682 490 forintot keres havonta.

Mindannyian jóval egymillió forintot fölötti fizetést visznek haza parlamenti munkájáért.

A felszólalási rekorder szintén kormánypárti, Rétvári Bence, az Emmi államtitkára 364-szer mondott beszédet, míg Orbán Viktor miniszterelnök 85-ször kért szót.

Ami az ellenzéki képviselőket illeti, a szocialista rekorder Mesterházy Attila, aki 1719 önálló indítványt adott be 2018 óta; a DK-s Gyurcsány Ferenc nevéhez 11 felszólalás mellett 14 indítvány fűződik, párttársa, Arató Gergely pedig 75 felszólalást és 129 indítványt jegyez.

A Párbeszédnél Tordai Bence parlamenti jegyző a rekorder: 152 felszólalás, 134 indítvány. A Jobbiknál ugyanez a cím Z.Kárpát Dánielt illeti meg, 243 felszólalás és 51 indítvány miatt.

Az LMP-s rekorder Ungár Péter lett, aki 356 önálló indítvány mellett 117-szer szólalt fel.