Indul a járdafelújítás a Jerikó utcán

Helyi hírek

A Fidesz-KDNP frakció javaslatára újabb forrásokat fordít a debreceni önkormányzat járdák felújítására. A bővített program keretében a Jerikó utcán kezdődik egy 400 méteres szakasz korszerűsítése – jelentette be tájékoztatóján Korbeák György, a városrész önkormányzati képviselője.
Az Új Főnix Terv Élhető város programjának fontos célja, hogy a nagy, városi beruházások mellett kisebb, egy-egy városrészt érintő fejlesztéseket is megvalósítson. Debrecen önkormányzata számára elsőrendűen fontos az, hogy a debreceniek biztonságos és minőségi járdákon közlekedjenek.

Debrecenben több mint 1000 kilométernyi járda található, melynek túlnyomó többsége akár 30-50 éves is lehet. A kialakításuk óta eltelt idő alatt a járdaszakaszok felülete több helyen elöregedett, megsüllyedt, keresztrepedések alakultak ki rajtuk. Az önkormányzat 2014 óta számos helyen végeztetett helyi és nagy felületeket is érintő járdajavítási munkálatokat: ennek keretében már 3500-4000 négyzetméter járdát újítottunk fel.

Az önkormányzat idei költségvetésében összesen bruttó 55 millió forintot biztosított a város egész területén járdajavítási munkákra. Ez a program most újabb bruttó 30 millió forint felhasználásával bővül, így indulhat el a munka a Jerikó utcán is – mondta tájékoztatóján Korbeák György, a városrész önkormányzati képviselője.

400 méter hosszúságban felújítják a Jerikó utca 18. és a Bolyai utca közötti járdaszakaszt. A kivitelezés a Jerikó utca 18. előtti gyalog- és kerékpárút korszerűsítésével kezdődik. A teljes szakasz várhatóan szeptemberben készül el – tette hozzá Korbeák György. A cél a terület komplex kezelése, ezért a járdafelújítással párhuzamosan a környezetében lévő zöldterületet is megújítják, fákat gallyaznak, valamint padokat és kukákat helyeznek ki.

Ezt követően járdajavítási munkák az alábbi utcákban – azokon belül is jellemzően több helyszínen – folytatódnak: István út, Vincellér utca, Derék utca, Kishegyesi út, Gyepűsor utca, Köntöskert utca.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.