Megbánta a sárrétudvari férfi, hogy ismerőse nevében küldött másoknak trágár üzeneteket

Helyi hírek

A Püspökladányi Járási Ügyészség felfüggesztette a büntetőeljárást azzal a férfival szemben, aki egy ismerőse nevében és fényképével létrehozott közösségi profilon keresztül több személynek trágár üzenetet küldött.

A gyanúsított 2018. szeptember 13. napján a lakóhelyén mobiltelefonjáról létrehozott egy profilt az egyik közösségi oldalon, melyen az ismerőse nevét és fényképét használta fel anélkül, hogy a férfi erről tudott volna.

A gyanúsított aznap és másnap egy internetezésre létrehozott helyről a sértett nevében több helyi lakos, többnyire nők részére trágár hangvételű üzenetet küldött.

Mindez rossz megítélést váltott ki a sértettel kapcsolatban, akin többen számon kérték a becsületsértő üzeneteket, de a sértett ezekről semmit nem tudott.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság személyes adattal visszaélés vétsége miatt folytatott büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánta és az általa létrehozott profilt is törölte.

Az új büntetőeljárási törvény lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazzon, ha a gyanúsított jövőbeni magatartására tekintettel az eljárás megszüntetése várható.

Mivel a férfi a hatóságokkal együttműködött és megbánó magatartást tanúsított, a bűncselekmény tárgyi súlyára és az elkövetés körülményeire is figyelemmel a Püspökladányi Járási Ügyészség az eljárást egy év időtartamra felfüggesztette. Amennyiben ezen időtartam eredményesen eltelik, az ügyészség az eljárást megszünteti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.