Leaszfaltoznak egy 85 méteres útszakaszt Debrecenben, 21 millió forintba fog kerülni

Helyi hírek

A Diófa utca Kishegyesi útból nyíló, jelenleg még szilárd burkolattal nem rendelkező szakasza mintegy 85 méter hosszon, 3,5 méter szélességben kap aszfaltburkolatot – írja közleményben a debreceni önkormányzat. A beruházás keretében az útépítéshez kapcsolódóan a szükséges közműkiváltások is megtörténnek. A munkaterület átadása 2019. július 8-án megtörtént, azóta felmérési és területelőkészítő munkák zajlottak. A tényleges kivitelezés 2019. július 17-én a csapadékvíz-elvezetés kiépítésének előkészítésével kezdődött meg.

A beruházás költsége bruttó 20.853.413 forint, amit az önkormányzat saját forrásból finanszíroz. A kivitelezés várhatóan szeptemberre fejeződik be.

A csapadékvíz-elvezetés kiépítésének ideje alatt a Kishegyesi útnak a Diófa utca felőli külső sávját a kivitelező ideiglenesen lezárja.

Idén ezek készülnek még el

A lakossági kezdeményezésre idén indult útépítések közül az Eper utca aszfaltozása gyakorlatilag elkészült, míg a Pajtás utcán, a Kertekalja utca III. ütemében és a Gyűrű utcán jelenleg is zajlanak a munkálatok. A Felsőpércsi utca II. ütemének kivitelezése pedig július 15-én indult. Mindezeken kívül megkötött kivitelezési szerződés van egy utcára vonatkozóan (Gönczy Pál utca II. ütem), további tizenegy utcában a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés folyamatban van (Cimbalom, Kadarcs, Síp, Lant, Dob, Nádsíp, Gohér utca II. ütem, Csárda utca III. ütem, Könyvkötő, Jámbor Lajos, Kistelek utcák) és három utcában az útépítési engedélyek beszerzése folyamatban van (Mézeshegy, Pipóhegy, Keresszegi).

2019-ben ilyen fejlesztésekre összesen csaknem 930 millió forintot különített el költségvetésében Debrecen önkormányzata.