Túl sok volt a jó tanuló Zuglóban, senki sem kapott oklevelet a tankerülettől

Helyi hírek Ország

Hiába ígérték be, hogy akinek száznál több ötös jegye jött össze az év végére, az kap egy oklevelet az évzárón, a tankerület is meglepődött, mikor megjött a létszám. Ezért inkább leállították a kezdeményezést.

Az Index cikke szerint Zuglóban azt találták ki még májusban, hogy a kerületi iskolákban meghirdették a “100 ötös” pályázatot, aminek az volt az ígérete, hogy amely gyermek az év végére száznál több ötöst gyűjtött össze az ellenőrzőjébe, azt a tanévzárón valamilyen módon jutalmazzák.

A lapnak a pályázattal kapcsolatos furcsaságot jelző szülő arról számolt be, hogy a tanévzárón azonban meg sem említették ezt a pályázatot, egy anyuka kérdezett rá, hogy mi a helyzet. Választ csak egy héttel a vakáció kezdete után kaptak az iskola igazgatójától:

Kedves Kollégák, Kedves SZMK! Miután nem érkeztek meg a gyerekeknek ígért oklevelek, tegnap felhívtam a tankerületi központot. Érdeklődésemre azt a tájékoztatást kaptam, hogy az iskolák nagyságrendekkel több gyerek nevét küldték be, mint amire számítottak, és sajnos nincs mód ennyi tanulót oklevéllel jutalmazni, ezért a „100 ötös” programot leállították. Őszintén sajnálom, hogy a legjobb tanulóinknak okoztunk ezzel csalódást. Szép nyarat, jó pihenést mindenkinek!

– idézi a lap az iskolai körlevelet.

Az Index megkereste a Közép-Pesti Tankerületi Központot, ahol természetesen megígérték, hogy válaszolni fognak, de ez a cikk megjelenéséig nem történt meg. Így egyelőre nem lehet tudni, hogy hány iskolában lett meghirdetve, majd visszavonva ez a pályázat, és hány gyermeket érintett.