Újabb 250 métert aszfaltoznak le Debrecenben

Helyi hírek

Megkezdődött a Bayk András kertben a Felsőpércsi utca korszerűsítésének második üteme. Újabb 250 méter hosszon kap aszfaltburkolatot az utca – jelentette be tájékoztatóján Türk László, a városrész önkormányzati képviselője.

A város vezetésének nagyon fontos városfejlesztési stratégiája, hogy Debrecen valamennyi területen fejlődjön. Ezért indult el 2012-ben a Kertségi Fejlesztési Program.

– Azzal a céllal indította el a programot a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója, hogy a város minden területét, tehát a belvárostól távolabb eső részeket is fejlessze, az ott élők mindennapjait is segítse – mondta el 2019. július 15-én tartott sajtótájékoztatóján Türk László, a terület önkormányzati képviselője.  

2012 és 2018 között több mint 12 milliárd forintot költött a város útépítésre, a földutak karbantartására, a közvilágítási és csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítésére a külső városrészekben. Ebben az évben rekord összeg, 4,8 milliárd forint jut a kertségi feladatokra.

A Bayk András kert területén a Felsőpércsi utca aszfaltozásnak első üteme 2018-ban történt meg. Akkor a Borbolya utca és a Levendula utca közötti szakaszon 512 méter hosszban, 5,5 méter szélességben került sor útépítésre, valamint nyílt, burkolt csapadékvíz-elvezető árok létesítésére.

Most folytatódott a program, a második ütemben több mint 250 méter hosszban, 5,5 méter szélességben épül út, s a csapadékvíz elvezetését ezen a szakaszon is nyílt, burkolt csapadékvíz-elvezető árok fogja biztosítani. A beruházás értéke közel bruttó 87,2 millió forint. A kivitelező a munkálatokkal várhatóan 3 hónap alatt készül el.

A beruházás nem csak a Felsőpércsi utcán lakók életét, mindennapi közlekedését teszi könnyebbé, hiszen ez az utca gyűjtőút, melyhez sok mellékutca is csatlakozik – mondta Türk László.