Debrecen volt a díszvendége a müncheni Sommerfest-nek

Helyi hírek

A müncheni magyar főkonzulátus július 10-én rendezte meg a Sommerfest, azaz Nyárünnep nevet viselő társadalmi eseményt. Az esten részt vettek a müncheni gazdasági, politikai, kulturális és társadalmi élet képviselői, a bajor-magyar baráti társaság tagjai és a BMW Group debreceni fejlesztésének vezetői.

Az esemény díszvendége Debrecen volt. Tordai-Lejkó Gábor főkonzul, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Papp László polgármester köszöntötték a közel háromszáz vendéget. 

Papp László polgármester németül elmondott beszédében kijelentette, hogy városunk mélyen elkötelezett a magyar-német kapcsolatok erősítésében és magabiztosan állíthatjuk, hogy a következő évtizedekben annak egyik motorja Debrecen lesz.

Városunk egy sokoldalú – Debrecen turisztikai és gazdasági adottságait bemutató – kiállítás keretében mutatkozott be a főkonzulátuson. A résztvevők nagy érdeklődést mutattak a Debrecent megismertető gazdasági és turisztikai információk iránt. Az eseménynek köszönhetően tovább bővül Debrecen ismertsége és kapcsolatrendszere Bajorországban.