Reagált az összefogásból “kiszorított” debreceni baloldal az első ellenzéki jelöltre

Helyi hírek

Mint ma kiderült, a debreceni ellenzék egyik fele Kőszeghy Csanád Ábelt indítja polgármesterjelöltjént Papp László ellen.

A Jobbik helyi önkormányzati frakcióvezetője mögé saját pártja mellett az LMP és a Momentum állt be.

Varga Zoltán, a DK debreceni elnöke erre úgy reagált,

Debrecenben tovább egyeztet az önkormányzati választásokról a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás

– közölte.

Varga Zoltán arra reagált, hogy a Jobbik, a Momentum és az LMP képviselői bejelentették: Kőszeghy Csanád Ábelt, a Jobbik helyi frakcióvezetőjét indítják közös polgármesterjelöltként az őszi választáson.

A DK-s politikus a három párt lépéséről azt mondta, az év eleje óta tartó ellenzéki tárgyalásokon érzékelhető volt, hogy “meghatározott pillanatban cserben hagyják a tárgyalófeleket, és az a céljuk, hogy kiszorítsák a baloldali pártokat az együttműködésből”.

A DK kényszerűen tudomásul vette, hogy a Jobbik nem szeretne együttműködni, inkább “le akar számolni a baloldallal” Debrecenben

– tette hozzá a politikus, jelezve: a választások előtt további egyeztetéseket folytatnak az MSZP-vel, a Párbeszéddel és a Szolidaritás mozgalommal.

Madarasi István, az MSZP debreceni elnöke szerint pártjuk elsődleges célja az volt az ellenzéki egyeztetéseken, hogy elfogadtassa: egyéni körzetekben kell nyerni az önkormányzati választásokon.

Mint mondta, teljes ellenzéki összefogással több körzetben is lett volna esély a Fidesz jelöltjének legyőzésére. Ezzel szemben a Jobbik, a Momentum és az LMP néhány listás képviselői helyért lemondott a valódi győzelemről, és az ezt szolgáló összefogásról – fűzte hozzá a szocialista politikus.

Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke a napokban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szervezetük önállóan indul az őszi választáson, minden egyéni körzetben állítanak jelöltet, és lesz saját polgármesterjelöltjük is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.