25 éve testvérváros Debrecen és a németországi Padernborn

Helyi hírek

25 éve írta alá a testvérvárosi megállapodást Debrecen és Padernborn. Az évfordulóra a német városban emlékeztek, ahol Debrecen nevében Barcsa Lajos alpolgármester írta alá a kapcsolat megerősítéséről szóló nyilatkozatot.
25 évvel ezelőtt, 1994-ben lépett testvérvárosi kapcsolatra Debrecen és a 150 ezres lakosú észak-vesztfáliai város, Padernborn. A két település együttműködése – elsősorban oktatási, kulturális és turisztikai területen – a kezdetektől fogva nagyon aktív. A negyedszázados évfordulóra Barcsa Lajos alpolgármester vezette debreceni küldöttség látogatott Padernbornba 2019. június 15-17. között.

A találkozón részt vett Michael Dreier, Padernborn polgármestere, Segner Balázs düsseldorfi főkonzul, Izsák András berlini nagykövet-helyettes, Elmar Brok volt európai parlamenti képviselő és Margit Keikutt, a Német-Magyar Baráti Társaság elnöke.

Az eseményen írásban is megerősítették Debrecen és Padernborn testvérvárosi kapcsolatát. A delegáció emellett a debreceni német nyelvű oktatásról tárgyalt.

Kulturális programban sem volt hiány, szombaton hatalmas sikert aratott a német közönség előtt a Debrecen Dixieland Band, a Bürkös zenekar és a Hajdú Táncegyüttes. Részben a debreceni látogatás viszonzásaként delegáció érkezik az idei augusztus 20-i 50. Debreceni Virágkarneválra a németországi Padernbornból.