Járdaszakaszok újulnak meg a debreceni Görgey utcán

Helyi hírek

Köztéri lépcsőket újít fel a debreceni önkormányzat saját forrásból a város lakótelepein. 2019-ben a Görgey utcán négy lépcsőt építettek át teljes egészében, s most az ezekhez vezető járdaszakaszok is megújulnak.
Idén bruttó 50 millió forint értékű program keretében eddig összesen 25 lépcső javítására, felújítására, átépítésére kerül sor az Újkertben, a Vénkertben és a Tócóskertben. Az Új Főnix Terv kiemelt célja, hogy a város minden részén javítsa az életkörülményeket.

A lakótelepek fejlesztésére indított, 6 milliárd forint keretösszegű Zöld város program a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb fejlesztési programja. A Zöld város program a tervek szerint jelentősen javít majd az újkerti zöldterületek állapotán is, de emellett szükség van olyan, a mindennapokat segítő beruházásokra, mint a köztéri lépcsők felújítása, annak érdekében, hogy azokat biztonságosabban használhassák az idősek és a kisgyermekesek is.

Az újkerti lakótelep lépcsői az 1970-es években épültek, azok állapota jelentősen leromlott, ezért fontos azok rendbehozatala. A Görgey utcán a 12. és 14., a 14. és 16., a 16. és 18., valamint a 18. és 20. számú épületek közötti lépcsőket teljes mértékben átépítették, bruttó 17 millió forintos összköltséggel. Az ezekhez a lépcsőkhöz vezető járdaszakaszokat most felújítják az elöregedett járdaszakaszok felbontásával és újraaszfaltozásával. Ezek a munkálatok összesen mintegy bruttó 3 millió forintba kerülnek. A munkálatok június végéig befejeződnek – mondta el sajtótájékoztatóján Szilágyi László, a terület önkormányzati képviselője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.