Őrangyalok segítettek a debreceni gyermekotthonban

Helyi hírek

Hetven önkéntes vett részt a Reménysugár Gyermekotthon javára szervezett jótékonysági akción május 17-én Debrecenben. Az alkalmat a Provident Pénzügyi Zrt. szervezte, a környező régióból érkező kollégák és a támogatott szervezet munkatársai közösen kertészkedtek, festettek, és karbantartási feladatokat végeztek. A Provident idei jótékonysági akcióinak kiemelt szakmai partnere az UNICEF Magyarország volt, akik segítettek gyermekintézményeket választani négy nagyobb, egyenként 60-80 fős önkéntes naphoz, és szervező munkával is hozzájárultak az események sikeréhez.

A Providentnél régi hagyománya van a jótékonysági akcióknak. A cég anyavállalata, az International Personal Finance 2016 óta májust az önkéntesség hónapjaként ünnepli, így ebben az időszakban a tizenegy tagországban összesen több ezer kolléga támogat munkájával és adományaival jó ügyeket. Idén a „Provident Őrangyalok” programsorozatban Magyarországon négy nagyobb akcióval mintegy 300 önkéntes, illetve több száz kisebb megmozdulás révén csaknem ezer Provident munkavállaló segít szociális- és oktatási intézményeket, végez felújítási munkálatokat. A vállalat az önkéntes munka mellett anyagiakkal is támogatja a kiválasztott intézményeket, összesen négymillió forint értékben.

Tóthné László Margit, a Reménysugár Gyermekotthon képviselője elmondta: „Sok, a családjuk nélkül nevelkedő gyerekről gondoskodunk, és ehhez szükséges a rendezett, esztétikus környezet. A nap folyamán a debreceni gyermekintézmény területén a felújítási munkákban nagy segítségünkre voltak a Provident Őrangyalai, akik az általuk adományozott eszközökkel, növényekkel és az elvégzett parkosítási valamint kerítés festési tevékenységgel hozzájárultak a lakásotthonok otthonosabbá tételéhez.”

Pinczés Marianna, a Provident Pénzügyi Zrt. régiós HR business partnere így nyilatkozott az önkéntes akciót követően: „Kollégáink gyakran támogatnak szociális, egészségügyi és oktatási intézményeket. Ugyanazon helyi közösségekben élnek ők és az ügyfeleink, így hamar értesülnek arról, ha egy ügy segítségre szorul. Büszke vagyok a munkatársaimra, hogy ma is ennyire népes csapattal szolgálhattunk egy nemes célt. Nagyon köszönjük a Reménysugár Gyermekotthon dolgozóinak, hogy szeretettel és hasznos feladatokkal fogadták a kollégáinkat.”

2004 óta a magyar Provident dolgozók mintegy 80.000 önkéntes munkaórában több mint 100 helyszínen segítették a rászorulókat olyan intézményekben, melyek többek között fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetű gyermekeket, időseket, veszélyeztetett anyákat gondoznak. A Provident Őrangyalok Program az ország egyik legaktívabb társadalmi felelősségvállalás fókuszú kezdeményezése.