Indul a Zöld város program a debreceni Sestakertben – látványtervek!

Helyi hírek

Újabb debreceni városrészben, a Sestakertben kezdődött el a Zöld város program. Parkokat, sétányokat, játszótereket újítunk meg, kondiparkot építünk – jelentette be Fodor Levente és Szilágyi László, a városrész két önkormányzati képviselője 2019. június 6-án, csütörtökön.

Az Új Főnix Terv Zöld város programja Debrecen eddigi legnagyobb zöldterületet érintő fejlesztési programja, 11 városrészben összesen 6 milliárd forintból újulnak meg a parkok, játszóterek. A program kivitelezése 2018 decemberében kezdődött a Libakertben, majd folytatódott a Dobozikertben és a Vénkertben. Most pedig a Sestakertben kezdődött meg a munka.

– A Thomas Mann – Mikszáth lakótömbben új életre kel a park, a járdákat felújítjuk, új sétányt is építünk. A sportpálya burkolatát gumira cseréljük és négy új kosárlabdapalánkot, valamint két új kézilabdakaput helyezünk ki, hogy a környéken élő fiatalok helyben is sportolhassanak – jelentette be a tájékoztatón Fodor Levente, a városrész önkormányzati képviselője.

Jelentős korszerűsítésen esnek át a Bolyai utcától északra eső zöldterületek is. Megújul a Poroszlay – Martonfalvi tömb is.

– Amellett, hogy fákat és cserjéket ültetünk a parkba, az új sétányok mellé kondipontokat létesítünk, ahol az egész család talál magának sportolási lehetőséget. Megújul a játszótér is, de új padokat is telepítünk – mondta Szilágyi László, a városrész önkormányzati képviselője.

A fejlesztés része az is, hogy térfigyelő kamerákat telepítenek annak érdekében, hogy növeljék a környéken élők biztonságérzetét és megóvják a parkokat.

A Sestakert megújulásának kivitelezési költsége 207 millió forint, amelyhez a debreceni önkormányzat 54 millió forint önrészt biztosított. A programot az Európai Unió 181 millió forinttal támogatta.

A „TOP-6.3.2-15-DE1-2016-00005 A Sestakert gazdaságélénkítő környezeti megújítása” című projekt kivitelezése várhatóan az ősz folyamán készül el.