Somogyi-Tóth Dániel nyitja meg a nyári zenés áhítatokat Debrecenben

Helyi hírek Kultúra

A nyár első vasárnapján, június 2-án 18 órától ismét Zenés áhítat lesz a Debreceni Református Nagytemplomban, melyen a Kodály Filharmónia igazgatója, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész szólaltatja meg a hangszerek királynőjét.

Somogyi-Tóth Dániel a Bartók Béla Konzervatóriumot zongora és zeneszerzés szakon végezte el, majd 2006-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester és orgona szakán Gál Tamás, Ligeti András és Lehotka Gábor növendékeként. A Zeneakadémia elvégzése után 2007 és 2011 között a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője és karmestere volt. 2010-től 2011-ig a Pécsi Nemzeti Színház operakarmestere volt, majd megpályázta a debreceni hivatásos együttesek igazgatói posztját.

2011 májusa óta a Kodály Filharmónia Debrecen igazgató-művészeti vezetője, 2012 áprilisa óta a Csokonai Színház zeneigazgatója. Munkája során a Kodály Filharmónia Debrecen nézőszáma megtöbbszöröződött, az intézmény bérleteseinek száma nyolcszorosára, bérlet-bevétele tízszeresére nőtt, a város hivatásos együttesei, a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen rangos hazai és nemzetközi produkciók rendszeres résztvevőiként töltik be feladatukat. Debrecen város zenei életének első embereként 2012-ben megkapta a Kritikusok díját.

Június 2-án a Debreceni Református Nagytemplom zenés áhítatán Gárdonyi Zoltán és Johann Sebastian Bach műveit hallhatjuk Somogyi-Tóth Dániel orgonaművésztől.

A belépés díjtalan.