Ezeken a helyeken épülnek új gyalogátkelők Debrecenben

Helyi hírek

Hét forgalmas csomópontban épül új gyalogátkelő a következő hónapokban. A program a Vincellér utca és a Derék utca találkozásánál kezdődik – jelentette be tájékoztatóján Csaholczi Attila és Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő.

Az Új Főnix Terv a nagy, városi fejlesztések mellett figyelmet fordít az egyes városrészeket érintő kisebb, de a környéken élők számára fontos beruházásokra is. A közlekedésbiztonság növelése érdekében idén több, forgalmas csomópontban épül új gyalogátkelőhely.

A Derék utca és a Vincellér utca kereszteződésében a buszmegállóhoz nagyon sokan sietnek a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban, ezért javaslatomra most gyalogátkelő épül a biztonságos közlekedés érdekében

– mondta Csaholczi Attila, a városrész önkormányzati képviselője.

Ez a beruházás lesz az idei program első eleme. Összesen hét forgalmas helyen épül gyalogátkelő:

  1. Vincellér utca – Derék utca csomópontban
  2. Viola utca – Ibolya utca csomópontban
  3. Cseresznye utca – Monostorpályi út csomópontban
  4. Veres Péter utca – Radnóti Miklós utca csomópontban
  5. Határ út – FAG bejárat csomópontban
  6. István út – Kristály utca csomópontban
  7. Szávay Gyula utca – Hun utca csomópontban

A városrészben élők mindennapjait egy újabb fejlesztés könnyíti, a nemrég indult járdafelújítás és a köztéri lépcsők korszerűsítése után az új gyalogátkelő is segíti a közlekedést

– mondta Orosz Ibolya Aurélia.

A hét gyalogátkelő kialakítására 11 millió forintot fordít saját költségvetéséből a debreceni önkormányzat. A kivitelezés a hét helyszínen a szeptemberi iskolakezdésre befejeződik.