Felújítanak egy utcát a Kerekestelepen

Helyi hírek

A kerekestelepi Pajtás utcán folytatódik a 2019-es lakossági kezdeményezésre induló útépítési program. 5,5 méter szélességben szilárd burkolat és zárt csapadékvíz-elvezető rendszer épül önkormányzati forrásból – jelentette be Czellér László képviselő 2019. május 20-án hétfőn a helyszínen.

A projekt 930 millióba kerül.

A Pajtás utca a Klauzál Gábor utca és az Alma utca közötti teljes szakaszon, mintegy 215 méteren épül szilárd burkolatú út 5,5 méter szélességben. Az utcát kétirányú forgalmi renddel alakítjuk ki. A Pajtás utca leaszfaltozására hozzávetőlegesen 55 millió forintot fordít az önkormányzat, a munkálatok hozzávetőlegesen 3 hónapig tartanak majd – részletezte a képviselő.

Nemcsak szilárd burkolat lesz a Pajtás utcán, de megépül a zárt rendszerű csapadékvíz-elvezető rendszer is, hogy esős időben se kelljen sárban járni az itt élőknek, valamint a szükséges közműkiváltásokat is elvégzi a kivitelező.

A lakossági kezdeményezésre induló útépítési program Józsán, a Kertekalja utca III. ütemével folytatódik majd, itt a munkálatok 60 millió forintba kerülnek. Ezen kívül előkészítés alatt áll további 17 utcában, többek között a Cimbalom, a Kadarcs, a Síp, a Lant, a Dob, a Nádsíp és a Gohér utcákban az új út építése.

Fotó: Miskolczi János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük