Horror Hadházon: lerágta szállásadója ujjpercét a debreceni férfi

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a saját házában alvó férfi bal kezének mutatóujját addig rágta, amíg a lágyrészek elváltak a csonttól.

A vádlott 2018. április 1-jén Hajdúhadházon ismerkedett meg a sértett lányával, majd hosszasan beszélgettek.

A férfi elmondta a lánynak, hogy nincs pénze hazautazni Debrecenbe, így nem tud hol aludni. A lány felajánlotta neki, hogy aludjon náluk, az édesapja házában.

Az esi órákban a vádlott a lánnyal együtt elment a lakóhelyére, majd a sértett, a lánya és a vádlott is lefeküdtek aludni. 2018. április 2. napján hajnali 2.00 óra körüli időben a vádlott felébredt és minden előzmény, illetve indok nélkül odament az ágyában alvó sértetthez, akinek a bal mutatóujját a szájába vette és az ujj körömpercét addig rágta, amíg az levált a csontról.

A sértett észlelve a vádlott magatartását felébredt, kiabálni kezdett és megpróbált védekezni, azonban a vádlott olyan erővel tartotta az ujját a szájában, hogy azt kihúzni nem tudta.

A kiabálást észlelve a sértett lánya is felébredt, látta, hogy a vádlott mit tesz az apjával, ezért azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőszolgálatot.

A mentőszolgálat a sértettet kórházba szállította, ahol megműtötték. A sértett a vádlott bántalmazása következtében harapott sérülést szenvedett a bal kéz II. ujj körömpercének nyílt törésével. A sértett ujjpercét amputálni kellett a lágyrészekkel együtt. Az elszenvedett sérülés gyógytartama 8 napon túli, az maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

A hatályos büntetőjogi rendelkezés értelmében a megtámadott, alvó állapotú sértett védekezésre képtelennek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség a különös visszaeső vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.