Illegális hulladéklerakó állt bíróság elé

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a felgyűlt háztartási hulladékát engedély nélkül zöld területen hagyta hátra.

A férfi 2019. február 13. és 15. napja közötti időben a Hajdúnánás-Tedej külterületén található füves-bozótos területen műanyag zsákokba rakott háztartási hulladékot, emellett műanyag kannát és két gépjármű gumiabroncsot helyezett el.

A vádlott büntetőjogi felelősséggel tartozik, amiért a hulladéknak minősülő tárgyaktól nem a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően vált meg, azokat nem a hatóságok által kijelölt, illetve engedélyezett területen helyezte el.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.