Kezdődik az aszfaltozás a Mester utcán – ennyibe fog kerülni

Helyi hírek

Megkezdődik az idei nagyfelületű aszfaltozási program Debrecenben. Elsőként a Mester utca egy szakasza kap új burkolatot – jelentette be Széles Diána alpolgármester és Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője 2019. április 24-én.

Az Új Főnix Terv közlekedési programja minden évben kiemelten kezeli a debreceni úthálózat fejlesztését. Az idei évben a debreceni városvezetés több útszakaszon végezteti el a teljes szélességű felújítást.

– Idén a debreceni városvezetés fél milliárd forintot különített el a nagyfelületű aszfaltozási programra és 900 milliót a lakossági kezdeményezésre történő aszfaltozás költségeire. Érzékeljük, hogy a rengeteg autó miatt szinte megtelt a város ezért a zökkenőmentes közlekedés megszervezése érdekében folyamatosan fejlesztjük a debreceni úthálózatot. A Mester utca után a kismacsi Napraforgó utcát (72 millió Ft) és az Ondódra vezető Kádár-dűlő következő 500 méteres szakaszát (38,3 millió Ft) újítjuk fel. Az 500 milliós forrás további felhasználásáról a hetekben születik döntés. – mondta Széles Diána alpolgármester.


Fotó: Miskolczi János

– A Mester utca egy szakasza kimaradt a korábbi felújítási programból és az állapota miatt indokolt a korszerűsítése. A program idei első beruházásaként a Mester utca 25. és a Borz utca közötti 200 méteren újítjuk fel a hozzávetőleg 2500 négyzetméternyi burkolatot teljes szélességben – jelentette be a tájékoztatón Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.

A korszerűsítés során felmarják az aszfaltburkolat felső rétegét, majd kicserélik az útszegélyt, szintbe helyezik az aknafedlapokat és a víznyelő rácsokat, majd a teljes felület új burkolatot kap.

A Mester utca felújítása alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani. A beruházás – kizárólag önkormányzati forrásból – 32,9 millió forintba kerül.