Hamis nyugdíjasbérlettel utazott a villamoson a debreceni asszony

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki egy általa megszerzett és meghamisított nyugdíjas bérletigazolványt felhasználva utazott Debrecenben tömegközlekedési eszközzel.

A vádlott ismeretlen körülmények között 2018. évben megszerezte a más nevére szóló nyugdíjas bérletigazolványt.

Az asszony 2019. február 15-ét megelőző időszakban a bérleten lévő fényképet a sajátjára cserélte ki, majd meghamisította az azon lévő érvényességi időt is akként, hogy fehér hibajavító festékkel az eredetit lefestette, majd egy más formátumú dátumbélyegzővel arra 2021. november 30. napi érvényességi dátumot ütött.

A vádlott ezt követően a bérletigazolványt sajátjaként használta, 2019. február 15-én a délelőtti órákban Debrecenben a villamoson utazott és a jegyellenőrnek utazási jogosultsága igazolására azt átadta.

A jegyellenőr észlelte az igazolvány meghamisítását, majd azt a helyszínen bevonta és az asszonyt pótdíjfizetésre kötelezte.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlott ellen hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, büntetővégzés meghozatala keretében a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, továbbá indítványozta, hogy a meghamisított bérletigazolványt a járásbíróság kobozza el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.