Húsvéti programok a debreceni állatkertben

Helyi hírek

Húsvét hosszú hétvégéjén új attrakciókkal és ünnepi programokkal várja látogatóit a Debreceni Állatkert és Vidámpark.
Húsvétkor átadásra kerül az ország legnagyobb nyuszisimogatója, a Nyuszifalva. Továbbá láthatók lesznek a tavaszi bébi-bumm sztárjai; a nemrég született kiszsiráf, a Benett-kenguru, a wallisi feketeorrú bárány és a fehér csacsik is! Míg az Állatsimogatóban a húsvét többi kedvencével testközelből is megismerkedhetnek kicsik és nagyok egyaránt.

Újra tavaszi sétára indulnak a legifjabb pingvinek, valamint az Állatok akcióban program keretében a kibővült látványetetések mellett megnyílik a Katta-sétány is, ahol akár kézből etethetjük a most született gyűrűsfarkú maki bébik anyukáját is.

A legkisebbek utazhatnak kézikocsival, de akár kisvasúton is, hiszen az ünnepi hosszú hétvégén a Vidámpark is nyitva lesz. A folyamatosan megújuló géppark valamennyi élményeleme várja a szórakozni vágyó vendégeit. Sőt húsvét hétfőn ünnepi díszítésű nosztalgia különvillamossal a látogatók díjmentesen érkezhetnek a rendezvényre.

A húsvéti forgatagban az ünnepi jókedvet népzenei-, és gyermekegyüttesek garantálják, valamint részesei lehetünk a népi locsolkodás hagyományának. A vendégek számos interaktív, játékos eseményen vehetnek részt; így a vállalkozó kedvűek nevezhetnek a locsolóversmondó versenyre, vagy a nyuszifutamra, míg az alkotni vágyó látogatókat a Kézműves Kuckóban és a Nyuszisarokban arcfestés, tojásfa díszítés, közös óriástojás festés várja. A család apraját és nagyját Nyuszifalván pedig Népmese Kuckó várja.

Állatkerti és vidámparki belépővel rendelkezők számára a programokon való részvétel díjtalan.