Korábban oldották fel a forgalomkorlátozást a Pallagi út – Nagyerdei körút kereszteződésében

Helyi hírek

Fél nappal korábban visszaadták a forgalomnak a Pallagi út – Nagyerdei körút kereszteződését. Este 10 helyett délelőtt 10 órától  közlekedhetnek újra a járművek a csomópont minden ágán. A buszok is a megszokott útvonalon járnak. A kivitelező a tervezettnél hamarabb végzett a teljes lezárást indokló munkával.

Márciusban kezdődött a forgalomkorlátozásokkal is járó építkezés a csomópontban. Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának részeként spirális körforgalom lesz a kereszteződésben. A beruházás után csaknem 40 százalékkal nő a csomópont áteresztőképessége.

A kivitelezés olyan szakaszába ért, hogy a hétvégére a csomópont egyik ágát teljes szélességében le kellett zárni. A tervek szerint 2019. április 12., péntek 11 órától 2019. április 14., vasárnap 22 óráig zárták volna le teljes szélességben a Nagyerdei körutat a Pallagi út és a Nagyerdei Stadion közötti szakaszon. A kivitelező a munkálatokkal a vártnál hamarabb végzett, így már délelőtt 10 órakor feloldották a korlátozást. Ez azt jelenti, hogy az autós közlekedés mellett a érintett buszjáratok is a megszokott útvonalon közlekednek az érintett szakaszon.