Letartóztatásban az ukrán embercsempészek

Helyi hírek Ország

A Debreceni Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntetőügyben indítványozta annak a két ukrán állampolgárnak a letartóztatását, akik tíz vietnámi személynek nyújtottak segítséget az illegális határátlépéshez.Március 26-án hajnalban Létavértes külterületén a rendőrjárőrök megállítottak két lengyel honosságú személygépkocsit. A járművekben az ukrán állampolgárságú sofőrök mellett összesen tíz, a magyar-román államhatárt illegálisan átlépő vietnámi állampolgárságú személy utazott, akikkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek.

Az autókat vezető férfiak ellen vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntetőeljárás, melyet bűnszervezetben követtek el.

A Debreceni Járási Ügyészség 2019. március 28-án a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye okán indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adva elrendelte egy hónapra a gyanúsítottak letartóztatását.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.