Debrecenben járt a német nagykövethelyettes

Helyi hírek

Debrecenbe látogatott Németország budapesti nagykövetségének helyettes vezetője, Klaus Dieter Streicher 2019. március 21-én. A diplomata gazdasági és oktatási kérdésekről tárgyalt Papp László polgármesterrel.

Klaus Dieter Streicher második alkalommal járt Debrecenben, először a német Continental új gyárának alapkőletételére érkezett a városba 2018 szeptemberében. Mostani látogatásán elsősorban gazdasági és oktatási kérdésekről esett szó.

Papp László polgármester úgy fogalmazott: az elmúlt 3-4 év a német befektetések időszaka volt a városban, hiszen több jelentős vállalat: a Thyssenkrupp, a KRONES, a Continental, a Diehl Aviation vagy a BMW Group is Debrecent választotta. A polgármester szerint a gazdasági sikerek jelentős változást hoztak és hoznak az oktatási rendszerben is.

A német diplomata a Debreceni Nemzetközi Iskola és a Debreceni Egyetem képzései iránt érdeklődött, amelyek szerinte hosszú távon is vonzóvá tehetik a várost a német vállalatok számára. Klaus Dieter Streicher úgy látja: a képzések fejlesztésével lehet elérni, hogy egyre több diák találjon munkát a Debrecenben működő nemzetközi cégeknél.