Új, angol nyelvű planetáriumi filmek az Agórában

Egyetem Helyi hírek

Mától két új, angol nyelvű teljeskupolás-filmet vetítünk az Agóra planetáriumában az Európai Űrügynökség (ESA) produkciói közül. A programokat elsősorban a városban élő külföldieknek vagy a hozzánk látogató turistáknak szánjuk, de jó gyakorlási lehetőség az angolul tanulók számára is.

Az Európa a csillagok között című film betekintést nyújt a legeredményesebb földi obszervatórium színfalai mögé, bemutatja, hogyan kapcsolódott össze a tudomány, a történelem, a technológia és az ember, mióta az égboltot kémleljük. A filmből megtudhatjuk azt is, hogyan épülnek meg a világ legnagyobb teleszkópjai és milyen különleges megfigyelésekre képesek segítségükkel a csillagászok.

Az Éltető csillagunk, a Nap című teljeskupolás-film a hozzánk legközelebb található csillagot mutatja be, mely bolygónk „kazánháza”; a szelek, az időjárás és az egész földi élet forrása. A program során fény derül ennek a rejtélyes csillagnak a talányaira és soha nem látott felvételeken keresztül fedezhetjük fel a Nap számunkra gyilkos felszínének titkait.

Azokban az időszakokban, amikor áll az Agóra mobil digitális planetáriuma minden nap 17 órától lesz angol nyelvű filmvetítés.

Bővebb információk a filmekről angolul:

www.agoradebrecen.hu/agora-programok/planetarium-europe-to-the-stars

www.agoradebrecen.hu/agora-programok/planetarium-the-sun-our-living-star