Italozás után verték agyon

Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Margit vezette tanácsa 2019.03.19-én 09:30 órától a következő ügyet tárgyalja.
Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 júliusában Sz. Zs. I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. I.r. vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Sz. S. II. rendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A vádlottak és védőik felmentésért illetve enyhítésért fellebbeztek. A bíróság által megállapított tényállás szerint, I. r. vádlott albérlőként költözött be a sértett nyíregyházi lakásába, míg II. rendű vádlott a sértett gyermekkori barátja volt. 2015 májusában a vádlottak és a sértett, napközben több liter bort fogyasztottak, majd I. rendű vádlott a sértett élettársát ököllel arcon ütötte, aki hanyatt esett. Amikor felállt, a II. rendű vádlott szintén bántalmazta. A sértett látva, hogy a vádlottak az élettársát bántalmazzák védelmére kelt, ekkor a vádlottak őt többször ököllel megütötték, és amikor a földre került rugdosták, különösen a fejét, mellkasát, nyakát.

Időközben a sértett élettársa a fürdőszobába menekült, bezárkózott és telefonon értesítette a rendőrséget, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a vádlottakat őrizetbe vették. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy az orvosi ellátás ellenére rövid időn belül meghalt. Első nyilvános ülés.