A debreceni gyermekklinikán sem használhatják a szülők az adományágyakat, elszabadultak az indulatok az orvos bejegyzése miatt

Helyi hírek Ország

Inkább aludjanak kozmetikai széken.

Egy debreceni szülőket tömörítő Facebook-csoportban tette közzé egy édesanya, hogy a gyerekeik mellett maradni akaró szülők nem használhatják azokat az összecsukható ágyakat, amelyket az Ágyat az anyukáknak akciót elindító Orosvári Zsolttól kapott az intézmény még decemberben.

Az indok a következő:

az adományágyak kényelmetlenek.

A felkínált alternatíva pedig egy mindössze 45 cm széles kozmetikai szék, ami külön ülő-, láb- és hátrészből áll, közöttük jókora mélyedéssel. Az ágynak nehezen nevezhető eszköz néhány óra múltán durva derékfájást tud okozni.

A csoportban többen írják, hogy hasonlóan jártak, volt, aki

pár hetes csecsemője mellett a még be nem gyógyult császármetszés sebével kényszerült az „ágyra”.

A hvg.hu vette észre, hogy a klinika eljárása miatt közben elszabadultak az indulatok az intézmény egyik, a gyermek haematológiai osztályán dolgozó orvosa bejegyzése alatt is. Szegedi István (aki mellesleg az Együtt képviselője a debreceni közgyűlésben, a 2018 áprilisi választáson a párt egyéni képviselőjelöltje is volt)  a posztban „agresszív adományozónak” nevezte Orosvári Zsoltot, és arról írt, hogy egy „normális” adományozó megkérdezi, hogy hozhat-e ágyat, mielőtt beállít vele. Más szavakkal, de nagyjából ugyanezzel érvelt egyébként a hvg.hu-nak korábban az intézmény igazgatója is, megfeledkezve a tényről, hogy a klinika korábban még azzal a kéréssel fordult az akciót koordináló alapítványhoz, hogy az első körben átadott húsz ágy után még továbbiakat is próbáljanak meg küldeni.