In memoriam Szabóné Orosz Éva

Helyi hírek

Életének 59. évében, 2019. március 2-án elhunyt Szabóné Orosz Éva, Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálatának intézményvezetője.

Szabóné Orosz Éva több mint 25 évig dolgozott az idősgondozás területén, kezdetben mint gondozásiközpont-vezető, majd a Városi Szociális Szolgálat szakmai igazgatóhelyettese, 2000-től pedig intézményvezetője. Irányítása alatt az alapszolgáltatásokat nyújtó intézmény magas színvonalú munkát végzett. Vezetőként szem előtt tartotta az ellátottak érdekeit és az intézmény folyamatos fejlesztését. Nem csupán az időskorú ellátottak, hanem a fogyatékos személyek és családjaik problémái iránt is fogékony volt. Az ellátottak is kedvelték, szerették, bizalommal fordultak hozzá.

Kiemelkedő szakmai ismeretei, hatékony munkavégzése, szorgalma, kiváló koordinációs képessége és munkabírása tette alkalmassá arra, hogy a szociális alapszolgáltatásokat és szakosított ellátásokat nyújtó intézmények egyesítésével 2017-ben létrehozott szervezet vezetésével is őt bízta meg Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. Tudása, hivatása iránti elkötelezettsége az egyesített intézmény működésének megszervezése során is érvényesült.

Szakmai tudása, tapasztalata és elhivatottsága révén számos szakmai szervezetnek volt tagja. 2013-tól a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete Hajdú-Bihar Megyei Tagozatának vezetői tisztét töltötte be.

A magas színvonalú munkát kollégáitól is elvárta, munkatársait szakmai iránymutatással segítette. Többek között ezen tulajdonságai miatt is érdemelte ki munkatársai tiszteletét és megbecsülését. Szakmai munkájáért maga is részesült elismerésben: a szociális és családügyi ágazatban adományozható állami kitüntetést, az Idősekért Díjat 2005-ben vehette át.