Kutyatámadás a nyílt utcán

Helyi hírek Ország

2018. március 11-én 16.00 óra körüli időben Szentpéterszegen a vádlott a pitbull-kuvasz keverék kutyájával megjelent egy ismerősénél, azonban az udvarra addig nem tudtak bemenni, amíg a tulajdonos az udvaron szabadon lévő kistestű kutyáját zárt helyre nem vitte.

A vádlott a kutyával az utcán várakozott, az állaton csupán egy nyakörv és az ahhoz kapcsolódó kötél volt, szájkosár azonban nem.

Ez idő alatt közeledett feléjük kerékpárral a sértett. A kutya észlelve az idegen személy közelségét, kiszabadult a vádlott fogásából és a sértetthez szaladt, majd bal lábának alsó részébe harapott és azt egy ideig el sem engedte. Ennek következtében a sértett egyensúlyát vesztve a kerékpárról a térdeire esett.

A sértett a kutyaharapás következtében 8 napon túl gyógyuló harapott sérülést szenvedett.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül, büntetővégzésben a vádlottal szemben intézkedésként próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.