Mobil Bűnmegelőzési Centrum érkezett Baranyába

Helyi hírek Ország

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkájának elismeréseként kapta a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól azt a mikrobuszt, amelynek segítségével a bűnmegelőzési munka közelebb hozható az állampolgárokhoz.

A Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács 2019. február 6-án megtartott alakuló ülése előtt sajtótájékoztatót tartott a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsett, a József Attila úton lévő dísztermében. Először dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott, valamint dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke tájékoztatta a média munkatársait a tanács létrejöttének szükségességéről Baranya megyében, valamint ismertették a főbb célkitűzéseket és feladatokat. Ezt követően dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője bemutatta azt a Mobil Bűnmegelőzési Centrumot, amelyet a főkapitányság kapott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól bűnmegelőzési tevékenységének elismeréseként. Az osztályvezető beszédében hangsúlyozta, a mikrobusz kialakítása a kötetlen légkör megteremtésének kedvez, amelyben az állampolgár egy nyugodtabb környezetben tárhatja fel problémáit, illetve teheti fel kérdéseit a bűnmegelőzési szakembereknek.

A sajtótájékoztató után Balogh László rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes átvette a jármű indítókulcsát, majd az érdeklődők belülről is megtekinthették a parkolóban leállított Mercedes-Benz Sprinter típusú mikrobuszt, amely a jövőben mind megjelenését, mind belső felszereltségét tekintve nagymértékben hozzájárul a bűnmegelőzési munka színvonalának emeléséhez. A mikrobusz használatát a főkapitányság bűnmegelőzési osztálya koordinálja, azonban a gépjárművet igény szerint a Somogy és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság is használhatja.