Fejen taposta barátnője zaklatóját – nem kell börtönbe vonulnia

Helyi hírek Ország

A vádlott barátnője a korábbiakban közeli kapcsolatban állt a sértettel, nála rendszeresen végzett alkalmi munkát, amiért a sértett fizetett neki. Egy idő után azonban a sértett érzelmileg közeledni próbált hozzá, azonban ezt a nő visszautasította. Emiatt a sértett a nőt a későbbiekben többször zaklatta és az is előfordult, hogy bántalmazta, aki azonban ezen cselekmények miatt nem tett ellene feljelentést.

2018. augusztusát megelőzően a nő közeli kapcsolatba került a vádlottal, akinek elmondta a korábban vele történteket.

2018. augusztus 6-án 18.00 óra körüli időben a vádlott és barátnője gyalogosan hazafelé tartottak, amikor összetalálkoztak az erősen ittas, kerékpárját toló sértettel. A vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, majd röviddel ezt követően a vádlott többször ököllel megütötte a sértett arcát, aki ennek következtében a földre került. Az erősen ittas állapotánál fogva ellenállás tanúsítására képtelen sértettet a vádlott a földön testszerte többször megrúgta és egyszer fejen taposta. Az indulatos vádlott ezután dühében felvette a sértett mellett lévő kerékpárt és azt többször rádobta a földön fekvő férfira.

A vádlottat egy közelben tartózkodó járókelő és egy szolgálaton kívüli rendőr fékezte meg.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében testszerte 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján büntetővégzésben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és rendelje el a pártfogó felügyeletét.