Nagyon megverte a nőt, mert nem akart vele szexelni

Helyi hírek Ország

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott élet és testi épség elleni bűncselekményét emberölés bűntette kísérletének minősítette és a vádlottat bűnösnek mondta ki szexuális erőszak bűntettében is. A vádlott szabadságvesztés büntetését 12 évre, a közügyektől eltiltását 10 évre súlyosította és 10 évre kiutasította Magyarország területéről. Mivel az ítélőtábla abban a bűncselekményben is bűnösnek találta a vádlottat, amelyben az elsőfokú bíróság felmentette a férfit, ezért megnyílt az ügyben a harmadfokú eljárás lehetősége. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 júniusában T. S. Z. vádlottat testi sértés bűntette miatt 5 év 8 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a vádlottat 1 rb szexuális erőszak bűntettének vádja alól felmentette. Az ítélet ellen az ügyész a szexuális erőszak bűntettében való bűnösség megállapításáért, az élet elleni bűncselekmény eltérő minősítése miatt, a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében és kiutasítás alkalmazásáért fellebbezett. A  bíróság által megállapított tényállás szerint  vádlott hosszabb ideje él Magyarországon.

Élettársi kapcsolatban élt, és az asszonnyal közösen nevelték annak korábbi kapcsolatából született 4 gyermekét. 2016-ban a vádlott csavargó életmódja miatt az asszony szakított a férfival, ennek ellenére a vádlott rendszeresen látogatta volt élettársát és családját. 2016 augusztusában a vádlott Debrecen belvárosában találkozott a sértettel és annak ismerőseivel. Közösen vásároltak alkoholt és el is fogyasztották azt. A sértett – bár ismerőse kérte, hogy menjenek tovább-, a vádlottal maradt, tovább folytatták az ismerkedést. Majd a vádlott meghívta a sértettet ideiglenes lakhelyére, ahol tovább italoztak. Az erősen ittas állapotban lévő sértettnek a vádlott felvetette, hogy szeretkezhetnének, azonban a nő vonakodni kezdett. A vádlott ekkor hirtelen bántalmazni kezdte a sértettet, aki eszméletét vesztette.

A vádlott ezt követően az eszméletlen sértettet ismeretlen okból meztelenre vetkőztette és a nőt a padlón egy lepedővel letakarta. A sértett másnap reggel tért magához, kérdőre vonta a vádlottat, aki nem tudott magyarázatot adni a történtekre. A sértett kórházba akart menni, ahová a vádlott elkísérte, de a kórház előtt magára hagyta a nőt. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseit 18 erőbehatás okozta. Bár ténylegesen életveszélyes sérülés nem alakult ki, azonban a tüdőzúzódás és a lágy agyhártya alatti vérzés önmagában közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését.