Hadházi lány nyerte az állatvédelmi plakátversenyt

Helyi hírek

Október 4. az Állatok Világnapja alkalmából Állatbarát Plakátpályázatot hirdetett az Orpheus Állatvédő Egyesület. Olyan állatvédelmi témák ihlették alkotásra a gyermekeket és a felnőtteket, mint pl. a cirkusz, a kísérleti – laboratóriumi állatok, a bundagyártás, a sintértelepek, az állatmenhelyek, a felelős állattartás, házi kedvencek, a gazdasági állatok, a természet állatai. Az alkotások legjava érdemes lehetett volna a jutalmazásra. A legjobbnak ítélt 28 alkotó értékes díjazásban részesült, összesen félmillió forint összértékben kaptak az oklevél mellé díjakat, vásárlási utalványokat.

Felnőtt kategóriában Kovács Orsolya, 20 éves hajdúhadházi versenyző győzött. (fenti kép)

Felelős állattartásra nevelés
A kilencvenes évek óta intenzív környezetvédelmi szemléletformáló munkát folytat az Orpheus Állatvédő Egyesület. A cél az, hogy a felelős állattartás beépülhessen a lakosság mindennapjaiba. Egy olyan világ kialakításában veszünk részt ezáltal, ahol fontos az érezni – szenvedni képes élőlényekre az odafigyelés, legyen az gazdasági haszonállat vagy házi kis kedvenc – fogalmazott Seres Zoltán, az egyesület vezetője.

Kiadványok készülnek a plakáttervekből
A legjobb állatvédelmi témákat bemutató alkotásokból az állatvédő egyesület lehetőségek függvényében oktatást és szemléletformálást segítő kiadványokat készít. A www.zug.hu Állatbarát Web Kuckóba és a közösségi oldalakra folyamatosan kerülnek fel a díjazott alkotások, melyekből állatos plakátok, képeslapok és szemléltető kiadványok láthatnak napvilágot.