Árverésen eladott ingatlanba költöztette vissza szüleit a debreceni asszony

Helyi hírek Ország

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség erőszakkal, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a debreceni asszony és szülei ellen, akik az elárverezett ingatlanon lecserélt zárakat újra lecserélték, majd oda a szülők újra beköltöztek.

Az I. r. vádlott szüleinek, a II. r. és III. r. vádlottnak a tulajdonát képezte a debreceni ingatlan, amelyet árverés útján 2017. januárjában vásárolt meg az új tulajdonos. A vevő az ügyben eljárt önálló bírósági végrehajtóval együtt 2017. április 26-án a reggeli órákban jelent meg a háznál, ahol rendőri közreműködéssel a sértett birtokba vette az ingatlant.

A fenti napon a délutáni órákban a ház új tulajdonosa zárat cserélt a ház bejárati ajtaján és a kertkapun, majd az ott jelen lévő I. r. vádlottnak átadott egy-egy kulcsot azért, hogy a II. r. és a III. r. vádlottak vissza tudjanak menni az udvaron lévő állatokat megetetni, illetve hogy 30 napon belül a házból az ingóságokat elvigyék.

A sértett kikötötte, hogy a II. r. és III. r. vádlott nem térhet vissza az ingatlanba.

Ennek tudatában 2017. május 4-e és 5-e közötti időpontban az I. r. vádlott megjelent a szülei volt ingatlanánál, a kapun és a ház bejárati ajtaján lévő zárat ő is lecserélte, majd a szüleit oda visszaköltöztette.

A sértett 2017. május 6-án tudomást szerzett arról, hogy a II. r. és III. r. vádlott az ingatlanba visszaköltözött, majd rendőri közreműködéssel sikerült a jogellenes állapotot megszüntetnie.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottak ellen erőszakkal, csoportosan, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban mindhárom vádlott vonatkozásában pénzbüntetés kiszabását indítványozta.