Elhunyt az ország egyik leghíresebb mestercukrásza

Helyi hírek Ország

A híres szegedi Virág cukrászda egykori üzemeltetője, és szintén méltán népszerű soltvadkerti Korona Cukrászda tulajdonosa volt.Hosszan tartó betegség után hunyt el Szervánszky László, az ország egyik leghíresebb mestercukrásza, akinek a neve azért is ismerős a szegedieknek, mivel 1992-ben elnyerte a várostól a Virág cukrászda üzemeltetői jogát – írta meg a delmagyar.hu.

Erdélyi iparoscsaládból származott, nagyapja főépítész volt Nagyváradon, édesapja kötélgyártómester.

Szervánszky László Soltvadkerten, az ÁFÉSZ berkeiben tanulta meg a szakma alapjait, majd Budatéténybe került. Mestervizsgája megszerzését követően kiváltotta az iparengedélyt, majd az egykori szülői ház kapujában leválasztottak egy kis részt a konyhából, és ott nyitotta meg az első cukrászdáját.Amikor csak tehette, külföldre látogatott, hogy új megoldásokat, technológiákat, ötleteket hozhasson haza.

A kétezres évek közepére teremtették meg az alapját egy új, nagy méretű, korszerű cukrászda felépítésének, ami végül országos hírűvé tette a vállalkozást, és Soltvadkertet a „fagylalt városává” avatta.

Szervánszky László neve a szegedieknek is ismerősen cseng, hiszen 1992-ben elnyerte a várostól a Virág cukrászda üzemeltetői jogát. 1994-ben 50 millió forintért megvásárolta az életveszélyesnek nyilvánított Nagy Virág tulajdonjogát az önkormányzattól, ami után több százmillió forintot költött az épület felújítására. 1999 októberében egy éjszaka alatt összepakolt a cukrászdában, és távozott a városból. A korabeli sajtó csak találgatta a mestercukrász indokait, mert ő maga csak annyit közölt, hogy „betelt nála a pohár”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.