Ezer debreceni család kap élelmiszer-adományt

Helyi hírek Ország

A Debreceni Karitatív Testület karácsonyi szeretetakciójának fontos része a Dorkász Szolgálat „Kék vödör” tartósélelmiszer-gyűjtő akciója. A szervezők 3000 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtöttek össze Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a testület tagszervezetei, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft., a Kedvenc szakbolthálózat, valamint a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. összefogásával.

A Dorkász Szolgálat kék vödreiben egységesen 3.000 forint értékű tartós élelmiszer van – többek között olaj, liszt, cukor, rizs, tészta, fűszerek, konzervek és édességek –, mely csomagok egyenként 12 kilogrammosak.

A kék vödrök gyártásához és az élelmiszerek beszerzéséhez összesen tizenöt debreceni gyülekezet, tizenöt debreceni iskola, tíz vidéki intézmény és debreceni vállalkozások is csatlakoztak. Nagy segítség volt, hogy a Debreceni Sportcentrum élsportolói példamutatóan a gyűjtés mellé álltak és támogatták az akciót.

December 19-én indították útjára a Dorkász 3000 kék vödrét, melyből 1000 debreceniekhez érkezik, a további 2000 pedig vidékre, Kárpátaljára és Erdélybe talál majd gazdára.

Azoknak, akiknek segítünk az a legfontosabb, hogy érezzék: nincsenek egyedül a bajban, hiszen nem csak az önkormányzat van mögöttük, hanem az a civil szféra is, amely akár hétvégén és ünnepnapokon is lelki segítséget tud nyújtani. A Debreceni Karitatív Testület olyan civil együttműködést tud generálni, melyben ezt a támogatást tudják adni a családoknak. – mondta Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke.

Az eseményt követően Széles Diána, Kiss Ábel Lukács és a debreceni sportolók személyesen vitték el az adományt két debreceni családnak.