Tanyasi karácsonyt rendeztek Nagycserén és Halápon

Helyi hírek

Ötödik alkalommal szervezték meg a Debreceni Karitatív Testület, a református egyház és az önkéntesek összefogásával a tanyasi karácsony elnevezésű jótékonysági akciót Nagycserén és Halápon. A két városrészen élő 300 rászoruló ruhát, tartós élelmiszert és meleg ételt vehetett át 2018. december 13-án Nagycserén. Az ünnepség december 14-én Halápon folytatódik.

2013-ban rendezték meg először a városrészeken a tanyasi karácsonyt a Zrínyi Vadásztársaság kezdeményezésére. Azóta rengetegen csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz. 2017-ben már csaknem másfél millió forint értékű adomány gyűlt össze, így 300, Nagycserén és Halápon élő rászorult emberen tudtak segíteni.

Idén az akció 2018. december 13-án Nagycserén kezdődött. A helyi református imaházban várták a városrészben élőket. Fekete Károly református püspök köszöntője után Pósán László országgyűlési képviselő, Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Türk László és Kovács István önkormányzati képviselők, valamint a házigazda Jenei Zoltán református lelkész mondta el adventi gondolatait.

A rászoruló tanyasi családok ruhát, tartós élelmiszert és meleg ételt kaptak az adományozóktól. A jótékonysági akcióban résztvevők abban is segítséget nyújtottak, hogy az átadott ruhát és tartós élelmiszert elszállították a megajándékozottak otthonába. A tanyasi karácsony másnap, december 14-én Halápon, az iskolaépületben folytatódik.

Fotó: Miskolczi János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.