Kislányt zaklatott és fogdosott – Debrecenben tárgyalják az ügyet

Helyi hírek Ország

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Margit vezette tanácsa 201.12.04-én 11:30 órától a következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 júniusában K. S. vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 5 év 2 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa együtt nevelték az asszony korábbi kapcsolataiból született gyermekeket Hajdúdorogon. 2008-ban született meg a sértett. A vádlott agresszív viselkedése miatt a kapcsolat megromlott és az asszony arra kérte a férfit, hogy költözzön el. A vádlott a kislányt 3 éves koráig nem látogatta, majd 2-3 havonta vitte el egy-egy hétvégére magához.

2014 elején a kiskorú sértett jelezte édesanyjának, hogy édesapjánál pucér bácsit és nénit látott.

Ezt követően az anya egy ideig korlátozta a gyermek láthatását. Majd a vádlott kéthetente 2-3 alkalommal vittel el 2-3 napra a kislányát magához. 2016 júliusában egy alkalommal

egy ilyen látogatáskor, amikor a férfi azt gondolta, hogy a gyermek alszik, önkielégítést végzett. Az esti órákban lefeküdt a kiskorú sértett mellé és fogdosni kezdte. A gyermek nagyon megijedt, nem tudta mi történik vele, de nem szólt az apjának. Másnap egy születésnapra voltak hivatalosak, ahol a kislány elaludt, és másnap kísérték haza testvérei.

A kislány nevelőapjának feltűnt a gyermek rosszkedve, szótlansága. A lány kérdésre válaszolva elmondta, hogy az édesapja sört vagy bort öntött az italába, ennek hatását érzi. Aznap este beszámolt édesanyjának az apjánál átélt szexuális cselekményekről, melyet meghallva az anya üzenetet küldött a Gyermekjóléti Szolgálat helyi vezetőjének, aki azt javasolta, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen. A vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Első nyilvános ülés.