A háza kapujában rabolta ki áldozatát a debreceni férfi

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy italboltban fizető férfi után ment azért, hogy a még nála lévő pénzt és értékeit megszerezze.

2018. szeptember 1-jén az esti órákban a vádlott élettársával egy debreceni presszóban tartózkodott, ahol jelen volt a sértett is.

20.00 óra körüli időben a sértett a pultnál fizetett, ekkor figyelt fel rá a vádlott és látta, hogy a férfinél nagyobb összegű készpénz van. A sértett a presszóból gyalogosan indult el a lakása felé, a vádlott azonban utána ment és a házáig követte, amit a sértett a ház kapujához érve szóvá is tett. Ekkor a vádlott felszólította a sértettet, hogy álljon meg és adjon neki készpénzt.

A sértett közölte a vádlottal, hogy nincs pénze. Ekkor a vádlott a sértett értékeinek megszerzése érdekében tenyérrel többször megütötte a férfit, aki megpróbált védekezni, azonban az ütések hatására a földre esett. A földön fekve összegörnyedve védte magát a további ütlegeléstől és megpróbálta védeni a vállára akasztott övtáskáját, azonban a vádlott azt letépte, majd elszaladt a helyszínről.

A közelben átnézte a táska tartalmát, abból kivett 40.000,- Ft készpénzt, egy telefonkészüléket és egy fülhallgatót, majd az övtáskát, az abban lévő másik telefont és okiratokat eldobta.

A nyomozás során a nyomozó hatóság a sértett eldobott értékeit megtalálta, az ellopott telefont a vádlottól lefoglalta, így az okozott közel 64.000,- Ft kár egy része megtérült. A debreceni férfi a 40.000,- Ft-ot még aznap éjszaka elköltötte.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban halmazati büntetésül börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.