Sok rendőr vigyáz a rendre a temető környékén

Helyi hírek

Halottak napja és mindenszentek idején a debreceni rendőrök polgárőrökkel közösen vigyáznak a megemlékezők biztonságára és segítik a temető környékén közlekedőket.

A közelgő mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal is biztosítani kívánja a megemlékezés zavartalanságát.

Az úgynevezett alkalmi lopások elkerülése érdekében, figyeljen értékeire. Az őrizetlenül hagyott vagyontárgyak, mint például a kerékpárok, csomagok, táskák, illetőleg egyéb értékek könnyű prédát jelentenek az elkövetőknek, amelyeket fizikai erőszak alkalmazása nélkül is, könnyedén eltulajdoníthatnak. A sírok gondozása közben ne tegyék le a földre, sírkövekre a táskáikat és semmiképpen ne hagyják még rövid időre sem őrizetlenül személyes dolgaikat
Kérjük, hogy csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire a virágok, mécsesek megvásárlásához vagy az utazáshoz szükségük van. Ha bankkártyáikat nem szeretnék használni, akkor hagyják otthon!

A zseblopásokat jellemzően az utcán, illetőleg tömegközlekedési eszközökön, piacokon és bevásárlóközpontokban követik el. Éppen ezért pénzét, bankkártyáját, valamint egyéb értékeit már akkor tegye biztonságos helyre, amikor elindul otthonról. Lehetőség szerint pénztárcáját, iratait, telefonját kabátja belső zsebében tárolja.

A gépjárműlopások, illetve a gépjárművekből történő lopások megelőzése érdekében fontos, hogy a jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt mindig zárja le, mielőtt az autót elhagyja, még akkor is, ha rövid időre távozik. A leállított, lezárt autók utasterében üléseken, kalaptartón, műszerfalon ne hagyjanak telefont, táskát, kabátot! Ha semmiképpen nem tudják magukkal vinni ezeket a dolgokat, akkor ne a temető parkolójában, hanem még otthon, elindulás előtt pakolják be a csomagtartóba.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a megnövekedett jármű- és gyalogosforgalomra, valamint a megváltozott forgalmi rendre tekintettel nagyobb odafigyeléssel, türelemmel és körültekintéssel közlekedjenek.

Amennyiben mégis megtörténik a baj, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es ingyenesen hívható segélyszámon. A temetők környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő egyenruhásokhoz.