Debrecen és Nyíregyháza együtt Tel-Avivban

Helyi hírek Ország

Debrecen és Nyíregyháza közösen mutatkozott be az izraeli Magyar Napok nyitórendezvényén 2018. október 25-én, Tel-Avivban. A közönséget elbűvölték a Debreceni Népi Együttes táncosai és a VisitDebrecen VR-szemüvegei.

Debrecen városa évek óta díszvendége a hagyományosan október végén megrendezett izraeli Magyar Napok programsorozatnak. Idén nem egyedül, hanem Nyíregyházával közösen jelentek meg a rendezvényen. Az esemény megnyitóján Széles Diána, Debrecen alpolgármestere azt mondta: egyre nagyobb az izraeli érdeklődés a város és a régió iránt, amelynek egyik hajtóereje a Debrecen – Tel-Aviv között működő menetrend szerinti repülőjárat.

Debrecenben él az ország második legnagyobb zsidó közössége, amely az erősödő vallási turizmusban játszik fontos szerepet. Nemcsak Debrecen, hanem az egész régió iránt szeretnénk felkelteni az érdeklődést, ezért jelentünk meg idén Nyíregyházával közösen a Magyar Napokon

– fogalmazott Széles Diána.

A debreceni küldöttséggel együtt utaztak Tel-Avivba a Debreceni Népi Együttes táncosai, akik nagy sikert arattak a rendezvényen. A VisitDebrecen munkatársai VR-szemüvegeket is vittek magukkal, amelyben Debrecenről készült filmet lehetett látni. Aki azt felvette, úgy érezhette, Debrecenben van.

Az izraeli Magyar Napokat idén 2018. október 25-26. között rendezték meg Tel-Avivban, ahol bemutatkozott Magyarország új izraeli nagykövete, Benkő Levente is. A Magyar Kormányt Takács Szabolcs Ferenc, a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár képviselte.