A hajdúböszörményi férfi kicserélte az autójában a motorblokkot, majd így vitte műszaki vizsgára

Helyi hírek

A Hajbúböszörményi Járási Ügyészség egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a gépkocsijába beszerelt egy másik járműből származó motorblokkot, amelyre az eredeti motorról levágott gyáriszámot tartalmazó prizmát helyezte el, majd így vitte műszaki vizsgáztatásra.

A vádlott a személygépkocsiját röviddel a bűncselekményt megelőzően vásárolta, azonban az autó motorja a használat során meghibásodott. Egy ismerősétől a férfi egy azonos típusú járműből származó motorblokkot vásárolt meg, majd a beépítést követően az elromlott motorblokkról levágta a motorszámot tartalmazó elemdarabot, a prizmát, és azt áthelyezte az ismerősétől megvásárolt működő motorra, ezzel a gépjármű motorszámát meghamisította.

A vádlott 2018. április 10-én egy helyi vizsgáztató állomáson műszaki vizsgára jelentkezett be, ahol az eredetiség vizsgálat során megállapították, hogy a jármű motorszáma nem eredeti, annak megváltoztatása külső, jogtalan beavatkozás következménye volt.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban büntetővégzés meghozatalára és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.